У центрі зайнятості розповіли, які відновити кар’єру після перерви

12.11.2020 11:25

Багато людей стикаються зі стресом у разі повернення на роботу після перерви. Тим паче, коли йдеться не про щорічну відпустку, а про тривалий період неактивності - викликаний військовою службою або необхідністю догляду за дітьми.

У міському центрі зайнятості розповіли, як діяти тим, хто планує здійснити рестарт й створити свій план кар'єрного розвитку.

1. Чітко опишіть роботу, яку шукаєте. Не просто занурюйтесь у пошук на вебсайтах, що оприлюднюють вакансії. Натомість знайдіть час обміркувати, що ви хочете: який тип роботи буде виконуватись і приносити задоволення? Чи плануєте займатися такою роботою, як колись, чи хочете спробувати щось інше?

2. Оновіть свої навички та знання. Якщо з моменту вашої роботи минуло досить багато часу, вам доведеться оновити базові знання. Професійні сайти дозволяють бути в курсі основних подій та встигати за вимогами сьогодення.

3. Якісно доповніть резюме й приготуйтесь до співбесіди. Скільки часу минуло відтоді, як ви востаннє подали заявку на роботу? Якщо це важко згадати, можливо, вам доведеться оновити своє резюме (і профілі в соцмережах теж). Оновлюючи своє резюме, розгляньте можливість вибору функціональної версії, а не хронологічної – це може допомогти усунути розбіжність у вашій історії зайнятості.

Варто зауважити, що люди, які не перебувають на обліку у службі зайнятості, теж користуються інформацією фахівців з рекрутингу, охоче погоджуються на співбесіду з роботодавцем та успішно працевлаштовуються.

Для отримання консультації ви можете звернутися за телефоном відділу рекрутингу Запорізького міського центру зайнятості - (061) 284-99-70.