У Запоріжжі триває дезінфекція громадського транспорту

12.11.2020 17:40

У Запоріжжі з березня ведеться посилена санітарна обробка громадського транспорту. Трамваї, тролейбуси, автобуси дезінфікують три рази на день - вранці перед виходом на лінію, вдень на кінцевих зупинках та ввечері після повернення транспорту в парк.

На підприємстві дезінфекцію проводять фахівці КП «Запоріжелектротранс». Машини миють апаратурою під високим тиском, проводять вологе прибирання салону, протирають поручні, ручки сидінь. На кінцевих зупинках – роботу в салоні виконують підрядники із застосуванням спеціальних розпилювачів.

- На підприємстві «Запоріжелектротранс» посилені заходи щодо попередження поширення коронавирусу. Зокрема це обробка рухомого складу тричі на день. Перша обробка проводиться з 5 ранку перед виходом на маршрути. Вдень, коли транспорт вивіз городян на роботу, дезінфеккція проводиться на кінцевих зупинках в обідній час. Виконується вологе прибирання салону, санобробка перил, панелей, кабіни водія. Підрядники використовують безпечні для здоров'я людини дезрозчини, - розповів заступник начальника тролейбусного парку №1 КП «Запоріжелектротранс» Олександр Проценко.

Посилили також і захист співробітників підприємства. Персоналу КП «Запоріжелектротранс» видають маски, проводять щоденні медогляди, обов'язково вимірюють температуру, тиск, проводять огляд дихальних шляхів.

Нагадаємо, на період посилення карантинних заходів, громадський транспорт Запоріжжя перевозить пасажирів тільки на сидячих місцях. Обов'язкова умова для входу в салон - наявність маски.