Запорізькі лікарні отримали додаткове медичне обладнання

13.11.2020 11:10

Медичні заклади Запоріжжя отримали 15 додаткових апаратів штучної вентиляції легенів та 10 моніторів пацієнта. Це те медичне обладнання, яке було придбане за рахунок додаткових коштів, виділених під час позачергової сесії міської ради. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

У Запоріжжі продовжується реалізація заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом, лікування хворих коронавірусною інфекцією. Зокрема готуються додаткові ліжка у міських лікарнях для хворих коронавірусом, обладнуються додаткові кисневі точки. Однак для ефективного лікування хворих на цих нових ліжках медзакладам необхідне додаткове медичне обладнання.

Саме тому під час позачергової сесії міської ради, яку міський голова Володимир Буряк скликав на початку листопада, з бюджету Запоріжжя були виділені 25 мільйонів гривень на закупівлю медичного обладнання. Планувалося придбати 15 апаратів ШВЛ, 15 моніторів пацієнта, 100 кисневих концентраторів та інше. Частина цього обладнання вже надійшла до міських лікарень. Про це написав сьогодні міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Медичні заклади міста вже отримали 15 апаратів штучної вентиляції легенів, 10 моніторів пацієнта. Очікується надходження ще 5 моніторів пацієнта, 3 пересувних рентген-апаратів, 100 кисневих концентраторів.

Міський голова Володимир Буряк закликав запоріжців дотримуватись правил карантину, не ризикувати своїм життям та здоров’ям, адже кількість хворих продовжує зростати.