У програмі «Черговий по місту» обговорили важливі для міста теми

13.11.2020 12:12

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 12 листопада гостем студії став перший заступник міського голови Сергій Мішок і відповів на питання запоріжців, які вони ставили під час роботи телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

Традиційно на початку програми запрошений до студії гість розповів про актуальні події, які відбулись минулого тижня. Перший заступник міського голови Сергій Мішок зокрема повідомив, що темпи поширення коронавірусу у Запоріжжі не спадають, тож міська влада нині вживає всі необхідні заходи для убезпечення містян і зниження ризику зараження. В той же час зазначив, що все залежить від самосвідомості кожного – дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, а також уникнення місць великого скупчення людей.

Також перший заступник міського голови розповів, що у Запоріжжі триває облаштування комунальної лабораторії діагностики COVID-19 методом ПЛР, яка базуватиметься у КНП «Міська лікарня №1». Її планується розташувати в окремій будівлі поряд з бактеріологічною лабораторією. Прогнозована потужність - близько 200 досліджень на день.

- Наш обласний лабораторний центр вже перевантажений кількістю тестів, які проводяться. Нам треба теж підставити плече. Тож місто Запоріжжя буде створювати свій лабораторний центр, який надасть змогу також за замовленням держави, Запорізької міської ради, наших містян проводити таке ПЛР-тестування для виявлення коронавірусної хвороби, - додав Сергій Мішок.

Також перший заступник міського голови розповів, що у зв’язку з переходом Запоріжжя до «червоної зони» у місті були посилені деякі карантинні обмеження. У той же час громадський транспорт продовжує працювати, але з дотриманням карантинних обмежень. 

- На прохання нашої комісії ТБНС разом з управлінням транспорту були розроблені рекомендації до державної комісії ТБНС, яка ухвалила рішення залишити працюючим громадський транспорт у місті Запоріжжі, - зауважив Сергій Мішок.

В той же час у місті продовжується реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Так, на міські колії вийшов 13-й за ліком і 3-й цього року трамвай, виготовлений на базі комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Вже на початку грудня планується випустити на міські маршрути 4-й – загалом 14-й.

- Ми вирішили не зупинятися, в нас залишилося не так вже й багато насправді. Повністю замінимо наш трамвайний парк. Ми вже оголошуємо всі тендерні процедури для того, щоб наступного року замовити ще 12 трамваїв з Європи. Вони вже використовуються на наших лініях і показали дуже гарний результат щодо експлуатації та енергозбереження. І будемо продовжувати випускати трамваї власного виробництва, - зазначив Сергій Мішок.

Також гість програми відповів на запитання запоріжців, адресовані під час роботи телефону прямого ефіру. Більшість стосувалися відсутності опалення в квартирах, роботи громадського транспорту та благоустрою міста.