У Шевченківському районі триває реконструкція магістрального водогону

17.11.2020 13:00

Комунальники замінюють аварійну ділянку водогону по проспекту Моторобудівників. Працівники КП «Водоканал» виконують частину робіт методом санації, іншу частину труби прокладуть відкритим способом. Роботи розпочались два тижні тому. Загалом тут буде замінено 250 метрів трубопроводу.

Це один з магістральних водогонів, який наповнює резервуари насосної станції «Шевченко» чистою водою, яка потім подається мешканцям Шевченківського та Комунарського районів. Трубопровід був побудований у 1959 році. За тривалий час експлуатації окремі ділянки суттєво зносилися. Там часто виникали аварійні ситуації. Оскільки водогін обслуговує також і селище Зелений Яр, відновлювальні роботи розпочали лише після завершення сезону поливу городніх ділянок.

- Тут проходить один з головних водогонів, який наповнює резервуари чистої води насосної станції «Шевченко» для подальшої обробки та подачі води на Шевченківський та Комунарський райони. Тут буде замінено близько 250 метрів трубопроводу. Наразі насосна станція наповнюється лише з одного водогону, що є досить критично, тому ми намагаємось в найкоротші строки завершити заміну та відновити повноцінну роботу водогону, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Як розповів начальник дільниці РБЦ Петро Твердой, складність робіт полягає в тому, що частина водогону знаходиться на чималій глибині, близько 8-9 метрів. Також труба має вигін, тому повністю замінити пошкоджену ділянку методом санації було неможливо. Тому було прийняте рішення виконати заміну основної ділянки відкритим способом, а ту частину, що йде через балку – просанували. Роботи планується завершити до кінця листопада.