У Запоріжжі інспектували правильність паркування в Хортицькому районі

18.11.2020 16:13

Головне завдання інспекторів з паркування - контролювати правильність паркування автомобілів. Також вони уповноважені складати штрафи за порушення норм. Сьогодні активна робота проходила в Хортицькому районі Запоріжжя, біля зупинки громадського транспорту «Континент».

Ця локація - одна з найпроблемніших: в одній шляховій «кишені» знаходиться і паркування для відвідувачів торгового центру, і зупинка громадського транспорту. Не зважаючи на дорожні знаки, встановлені біля зупинки, автомобілі все одно займають всю територію. Тому інспектори з паркування перевіряють цей об'єкт регулярно.

- Згідно з Правилами дорожнього руху, автомобілям заборонено паркуватися на зупинках громадського транспорту, зокрема біля відповідного знаку - на відстані 30 метрів по обидва боки. Однак тут відбуваються систематичні порушення. Всі порушники пояснюють це тим, що вони просто звикли тут паркуватися. Хоча є знаки, які підтверджують, що паркування в цьому місці заборонено, - розповів головний спеціаліст-інспектор з паркування відділу служби інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Дмитро Соловйов.

За словами інспекторів, штрафування відбувається, якщо водія немає за кермом, адже тоді вважається, що автомобіль припаркований. Якщо водій в салоні, його попереджають про порушення і дають шанс виправитися.

Один інспектор за день в середньому виписує 15-20 штрафів. Найменший з них - 255 гривень: за ігнорування дорожніх знаків, зупинки на газоні або на тротуарі. Найбільший - 510 гривень: за стоянку на пішохідному переході, на перехресті, на трамвайній колії або біля зупинки громадського транспорту.

Але фахівці зазначають – кожен громадянин може скористатися пільговим періодом: якщо сплатити штраф протягом 10 днів, то надається знижка 50%.

Втім, щоб уникнути штрафів, інспектори звертаються до запоріжців з проханням відповідально ставитися до паркування свого автомобіля.