Міський комунальний транспорт готовий до роботи в зимовий період

25.11.2020 13:05

Перед настанням холодів весь міський комунальний пасажирський транспорт пройшов технічний огляд. Особливу увагу у КП «Запоріжелектротранс» приділили системам опалення – перевірили функціональність «печей» і ТЕНів.

Системи опалення в усіх трамваях, тролейбусах і великих автобусах справно працюють. У багатьох з них вже почався опалювальний сезон. «Пічки» вмикають та вимикають водії. Зокрема під час ранкових випусків, коли температура зовні +7 градусів.

- Двері відкриваються, салон охолоджується. Так, загалом під час руху зберігається комфортна для пасажирів температура - орієнтовно + 20 градусів. У салоні тролейбусу встановлені чотири «пічки», ще одна у водія. В автобусі одна «пічка» обігріває салон, також встановлені дві додаткові гармати, які нагнітають тепле повітря, - зазначив начальник служби рухомого складу КП «Запоріжелектротранс» Дмитро Чеверда.

У випадку негоди та ожеледиці дорожнє покриття для безперешкодного руху автобусів і тролейбусів розчищатимуть міські комунальні служби. Гума на колесах встановлена всесезонна і не потребує заміни.

А от на міських коліях працюватиме спеціальний трамвай «Снігач». У запорізькому трамвайному депо №1 на балансі знаходяться 5 таких вагонів, оснащених щітками і кригорубами. Вони призначені для прибирання снігу в особливо складний зимовий період.

- За допомогою щіток «Снігачі» прибирають сніг з рельсового полотна, тим самим забезпечуючи вільний проїзд вагонів, які рухаються слідом. Робота в депо організована цілодобово, наші співробітники постійно слідкують за зміною погодних умов. Щойно випадає сніг більше 5 см, вся снігоприбиральна техніка роз’їжджається по маршрутах для його прибирання, - розповів начальник цеху трамвайного депо № 1 Геннадій Храпач.

Загалом до роботи в зимовий період у Запоріжжі готові всі автобуси, тролейбуси та трамваї «Запоріжелектротрансу». Зазначимо, в умовах карантину перевезення пасажирів здійснюється тільки за кількістю місць для сидіння.