У Запоріжжі триває ремонт інженерних мереж в багатоповерхівках

25.11.2020 15:43

В обласному центрі продовжуються планові ремонтні роботи в житлових будинках. Зокрема сьогодні фахівці КП «Наше місто» виконали заміну трубопроводу гарячого водопостачання в гуртожитку по вулиці Трегубенка, 8.

Роботу виконали за один день. Працівники демонтували зношену ділянку труби та замінили її на пластикову.

- Ми оперативно запустили опалення в усіх будинках, які знаходяться в нашому управлінні, та повернулись до виконання поточних ремонтів. За цією адресою ми замінили ділянку трубопроводу постачання гарячої води, оскільки вона вже стала непридатною для подальшого використання. Загалом тут було замінено близько 20 погонних метрів. Роботи виконуємо за рахунок коштів, які накопичили мешканці будинку, сплачуючи за його утримання, - розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров.

Також протягом року в гуртожитку була виконана часткова заміна каналізації та ділянки трубопроводу системи опалення, встановлені нові запобіжні крани. Окрім цього, залежно від того, як накопичуватимуться кошти на рахунку будинку, до кінця року тут також планується замінити ділянку трубопроводу холодного водопостачання довжиною близько 20 погонних метрів, оскільки вона також досить зношена.

До старту опалювального сезону житловий фонд, який перебуває в обслуговуванні КП «Наше місто», був готовий вчасно. Наразі залишились одиничні заявки від мешканців стосовно того, що не підключені сушарки для рушників, або не в усіх кімнатах є тепло. Всі ці звернення обробляються та мобільні групи їх ліквідовують в найкоротші строки. Також комунальники вже розпочали підготовку до наступної зими. Складений план робіт, заготовлюються необхідні матеріали. Роботи стартують вже навесні одразу після завершення опалювального сезону.

Крім цього, продовжується санітарна обробка під’їздів. Дезінфекцію проводять щодня в усіх 116 будинках, що знаходяться в управлінні КП «Наше місто». Для обробки використовують хлорвмісний препарат «Септомакс». Дезінфікують вхідні двері, ручки, перила, ліфти у дев’ятиповерхівках, кнопки домофонів тощо. За день прибиральники використовують близько 60 літрів готового розчину.