У центрі зайнятості назвали найбільш затребувані професії під час пандемії

26.11.2020 12:15

У Запорізькому міському центрі зайнятості повідомили, що серед вакансій, які надійшли від роботодавців, кількісно переважають робітничі професії.

Карантин суттєво не вплинув на структуру вакансій. Як і раніше, серед вакансій, що надійшли до служби зайнятості від роботодавців, кількісно переважають робітничі професії. Найбільш затребуваними є водії автотранспортних засобів, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухарі, бухгалтери, кухонні робітники, медичні сестри, слюсарі-ремонтники та електрогазозварювальники. Заробітна плата, запропонована роботодавцями – від 5 до 8 тис. грн.

Професії, у яких розмір заробітної плати є найбільшим: майстер дільниці (16 тис. грн), оператор верстатів з програмним керуванням (15,5 тис. грн), слюсар з ремонту агрегатів (14 тис. грн), електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування (13 тис. грн), токар (13 тис. грн), електрогазозварювальник (12,7 тис. грн), машиніст крана (12 тис. грн) та ін.

Так, станом на 20 листопада чисельність безробітних громадян по місту становила 6,310 тис. осіб, а кількість актуальних вакансій – 1640 одиниць. Таким чином на одне вільне робоче місце претендують четверо безробітних.