У Дніпровському районі Запоріжжя комунальники ремонтують тротуар

26.11.2020 13:55

Працівники КП «ЕЛУАШ» взялися за відновлення покриття тротуару й встановлення бордюрів по вулиці Рекордній, що у Дніпровському районі – поблизу ринку Соцмісто.

Так, на ділянці площею 260 кв. м елуашівці демонтували старе асфальтне покриття тротуару й розпочали підготовку до вкладання нового. Також мають встановити 200 м бордюрного каменю для безпечного пересування пішоходів.

- З одного боку міняємо бордюр, а з іншого – встановлюємо, бо його тут взагалі не було. Тобто облаштовуємо тротуар з обох боків для безпеки пішоходів, зокрема мам з дитячими візочками. Тим більше поруч знаходиться школа. Що ж до тротуару, вирішили провести заміну покриття, бо воно тут було майже відсутнє. Ямковий ремонт не врятував би від повної руйнації, - розповів асфальтувальник ДЕД №1 КП «ЕЛУАШ» по Дніпровському району Євген Любенко.

Спочатку елуашівці розрівнюють і трамбують віброплитою шар відсіву для заповнення всіх щілин. Далі методом гарячого асфальтування вкладатимуть тротуарний дрібнозернистий асфальтобетон марки «Г» товщиною 4 см.

Почали ремонт минулого тижня й налаштовані завершити на початку наступного.

Роботи виконують власними силами – задіяли шістьох асфальтувальників та кілька одиниць спецтехніки. Зокрема трактор, самоскид, вантажний автомобіль та ін.