У Запоріжжі продовжують оновлювати контейнерні майданчики

27.11.2020 12:15

Запорізьке комунальне підприємство «Комунсантрансекологія» виконує капітальний ремонт контейнерних майданчиків для твердих побутових відходів. Так, один з таких майданчиків розташований за адресою вул. Гагаріна, 1, що у Вознесенівському районі. Минулого тижня його капітально відремонтували з залученням підрядника.

Цей контейнерний майданчик був у вкрай занедбаному стані та не відповідав вимогам. У результаті довкола були розкидані залишки побутових відходів, обрізаного гілля та зібраного докупи опалого листя. За кошти міського бюджету його вдалося капітально відремонтувати – заасфальтувати основу, встановити по периметру огорожу, щоб сміття не розносило вітром. Тим паче, поруч знаходиться дитячий ігровий майданчик.

- Це мінімум, що ми робимо на тих контейнерних майданчиках, які приводимо до ладу, щоб вони відповідали всім вимогам. Але є в планах у нас ще й реконструкція та будівництво нових майданчиків з роздільним збором сміття за деякими адресами, - розповів директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Роботи виконали минулого тижня. Загалом по місту вже відремонтували близько півсотні контейнерних майданчиків. У планах до кінця року полагодити ще 150 у п’яти районах міста - Вознесенівському, Заводському, Шевченківському, Комунарському та Олександрівському. На це з міського бюджету були спрямовані 2,8 млн грн.