Триває відновлення тротуарів по вулиці Українській

27.11.2020 12:50

Роботи фахівці КП «ЕЛУАШ» розпочали цього тижня – за цей час вдалось повністю зняти старий зруйнований асфальт та почати готувати основу з відсіву.

За кілька днів комунальники візьмуться за вкладання нового покриття. Загалом планують відновити майже тисячу квадратних метрів тротуару по вулиці Українській – на відрізку, що починається від проспекту Соборного і простягається до вулиці Шкільної.

- Роботи на цьому об’єкті – комплексні. Попередньо працівники концерну «Міські теплові мережі» замінили теплотрасу, після чого, відповідно до договору з «тепловиками», тут мав виконуватися ремонт тротуару. Два роки тому ми вже відновили пішохідну доріжку на протилежному боці, за тиждень – повноцінно оновиться й цей бік вулиці, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Виконує ремонтні роботи КП «ЕЛУАШ». Як зазначають працівники підприємства, тротуар був у дуже незадовільному стані, тому його фактично доводиться будувати наново.

- Ми повністю прибрали старий асфальт і підготували основу з відсипки. Вкладати нове покриття розпочнемо вже наступного тижня. Це буде дрібнозернистий асфальт товщиною 4 сантиметри. Також встановимо бордюри, - зазначив майстер дорожньої дільниці № 3 КП «ЕЛУАШ» Єгор Пархоменко.

Загалом за останні 5 років в Олександрівському районі вдалось відновити майже 40 тисяч квадратних метрів тротуарів – це пішохідні доріжки, розташовані на проспекті та паралельних до нього вулицях.