У програмі «Черговий по місту» обговорили життєдіяльність міста в період карантину

27.11.2020 16:30

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 26 листопада гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією на початку програми гість поінформував глядачів, чим жило місто цього тижня.

- Головна тема вже довгий час - це поширення коронавірусної хвороби. Ми бачимо щодня нові антирекорди і намагаємося робити все для того, щоб збитки для людей, для їх здоров'я були мінімальними. Триматися в тонусі нам допомогло те, що на розвиток медицини в місті було спрямовано чимало коштів за останні роки - закуплено обладнання, проведені ремонти. В умовах коронавірусу на це виділено ще понад 125 млн грн. Також ми постійно закуповуємо додаткове обладнання для лікарень - апарати ШВЛ, кисневі концентратори, монітори пацієнтів, пересувні рентгени тощо, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Також глядачам програми повідомили про те, що будівництво міської ПЛР-лабораторії триває. Зараз тести на виявлення СOVID-19 проводять обласний лабораторний центр і деякі приватні клініки. Для зменшення навантаження на них і забезпечення більш швидкого й ефективного виявлення хвороби на базі міської лікарні № 1 мають намір невдовзі організувати роботу ще однієї лабораторії.

- Триває робота з організації додаткових ліжок з киснем в міських лікарнях. На сьогодні ми бачимо, як зростає кількість хворих, і важко переносять недугу вже не тільки люди 60+, а й пацієнти молодшого віку. За останні три місяці ми провели велику роботу з забезпечення додаткових місць для хворих, але нескінченно це робити ми не можемо. Тому багато що залежить від людей - безпосередньо в плані дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми дотримання коронавірусних обмежень запоріжцями в транспорті та в громадських місцях, створення нових маршрутів громадського транспорту, обслуговування пацієнтів в медустановах на карантині тощо.