Володимир Буряк домігся виплати заробітних плат медикам

27.11.2020 16:44

Цього місяця працівники кількох міських лікарень Запоріжжя не отримали вчасно заробітну плату. Причина – несвоєчасне надходження коштів від Національної служби здоров’я України. У ситуацію втрутився міський голова Володимир Буряк, який звернувся до Міністерства охорони здоров’я та НСЗУ. Міська влада вимагала перерахувати кошти, щоб медики могли отримати заробітну плату. Це дало результат, сьогодні гроші отримала остання з міських лікарень, у яких були затримки.

У рамках чергового етапу медичної реформи міські лікарні отримують фінансування від НСЗУ у якості оплати наданих медичних послуг. Частина цих коштів спрямовується на виплату заробітних плат. Для цього запорізькі лікарні уклали договори з Національною службою здоров’я України. Перерахунок коштів повинен здійснюватися у встановлені строки для того, щоб медичні заклади могли своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам.

На жаль, цих коштів не завжди вистачає на виплату заробітних плат медикам у повному обсязі і бюджет міста протягом року виділяє додаткове фінансування. Однак у листопаді частина медичних закладів не отримала вчасно гроші від НСЗУ. Не дотримуючись строків перерахунку коштів, НСЗУ тим самим порушила умови договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

У листі до Міністерства охорони здоров’я та НСЗУ, який направив міський голова Володимир Буряк, наголошувалося, що через несвоєчасне отримання цих коштів у кількох лікарнях у листопаді не змогли вчасно виплатити заробітну плату своїм співробітникам. При цьому відповідальність за невиплату заробітної плати працівникам покладається безпосередньо на керівництво лікарень, хоча це відбувається виключно з вини та бездіяльності НСЗУ.

Після звернення міського голови Володимира Буряка до Міністерства охорони здоров’я та НСЗУ до лікарень почали надходити затримані кошти. Останніми гроші надійшли сьогодні до Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.