У Запоріжжі мобільні групи продовжують перевіряти дотримання вимог карантину

03.12.2020 16:26

Сьогодні, 3 грудня, мобільна група у складі представників Запорізького управління Держпродспоживслужби та поліції перевірила дотримання карантинних вимог в одному з закладів громадського харчування, а також торгівлі непродовольчими товарами поблизу площі Маяковського, що у Вознесенівському районі.

Так,спершу представники мобільної групи завітали до закладу громадського харчування й промоніторили, чи дотримуються працівники та відвідувачі всіх санітарних норм, впроваджених на період карантину.

Зокрема перевірили наявність засобів індивідуального захисту та окремих контейнерів для їх збору після використання, записів у журналі реєстрації температурного скринінгу працівників, інформаційних листів на вхідних групах дверей, а також нанесення попереджувальних стрічок для дотримання відстані між покупцями в місцях розрахунку. Ретельно оглянувши приміщення, дійшли висновку, що незначні порушення таки є.

- Загалом тут намагаються дотримуватися карантинних вимог, втім не мають підтверджуючих документів стосовно того ж температурного скринінгу. За словами адміністратора, працівникам вимірюють температуру, втім немає записів скільком людям і коли. Також кожні дві години проводиться прибирання, втім ані графіків, ані дезінфекційних засобів, якими користуються, нам не показали, - зазначила спеціаліст Запорізького міського управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Анаголічну перевірку провели й у магазині торгівлі непродовольчими товарами, розташованому поруч. У результаті теж виявили незначні порушення – це відсутність записів у журналі температурного скринінгу працівників, документів про проведення санітарної обробки контактних поверхонь, а також маркування на підлозі, яке позначає безпечну відстань для покупців - соціальну дистанцію у півтора метри.

У підсумку на основі всіх виявлених зауважень представники Держпродспоживслужби склали два адмінпротоколи за ст. 42 КУпАП (порушення санітарних норм), санкція котрої передбачає стягнення штрафу від 102 до 425 грн.