У Запоріжжі стартував квест на визначення доступності міських об'єктів для осіб з обмеженими можливостями

28.09.2017 18:28

«Доступне місто» - це проект, спрямований на адаптацію інфраструктури Запоріжжя для людей з обмеженими можливостями. Його ініціатором і розробником виступило міське управління туризму.

Першим етапом проекту стало проведення фестивалю-ярмарку «Добрий базар». Під час благодійного аукціону було зібрано кошти на установку конструкцій, які забезпечують доступність до міських об'єктів людям з інвалідністю.

Сьогодні стартував другий етап проекту - квест. У ньому беруть участь студенти-волонтери, люди з обмеженими можливостями. Всіх учасників розбили на чотири команди, які працюють за різними напрямками. Вони перевірять туристичні об'єкти міста, магазини, аптеки, банки, кафе та інші об'єкти на предмет доступності для людей з інвалідністю.

За словами начальника міського управління туризму Сергія Білова, результати цього квесту стануть відправною точкою в ухваленні рішення про місця установки пандусів.

Крім того, партнери проекту - представники компанії «Google» - позначать на карті Запоріжжя місця, які є доступними абсолютно для всіх, незалежно від фізичних можливостей