У Запоріжжі продовжують ремонтувати житлові будинки

04.12.2020 15:00

Так, керуюча компанія «Місто для людей» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які знаходяться на її балансі та в управлінні. Нині саме триває заміна старих чавунних каналізаційних випусків на нові пластикові в п'ятиповерхівці за адресою вул. Дніпровське шосе, 48 (Дніпровський район).

Цей багатоквартирний будинок керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує з 2017 року – за підсумком міського конкурсу на обрання управителя для тих будинків, чиї мешканці не визначилися з формою управління. Тут діє типовий договір.

Проблема з каналізаційними випусками в цій багатоповерхівці дуже давня. Через їх зношеність відбувалося регулярне закупорювання труб і підтоплення підвалу.

Накопичити кошти на ремонт не вдалося, адже місцеві жителі заборгували керуючій компанії за послуги з обслуговування будинку чималу суму. Тож заміну 3-х каналізаційних випусків вирішили провести за рахунок власних обігових коштів, покладаючись на сумлінність людей і їх намір найближчим часом розрахуватися з боргами.

- Місцеві жителі звернулися до нашої керуючої компанії та департаменту житлово-комунального господарства міськаради. Департамент дав відповідне доручення, ми пішли назустріч людям. Пори те, що тут є заборгованість – понад 100 тис. грн - ремонт здійснюється за рахунок керуючої компанії. Маємо надію, що мешканці також підуть назустріч і погашатимуть борг, або укладуть договір про його реструктуризацію, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Через близькість прокладання комунікацій ПАТ «Запоріжжяобенерго» задіяти спецтехніку було практично неможливо. Тож більшу частину робіт довелося виконувати власноруч – зокрема пробивати отвори до лотків. Так, новий каналізаційний випуск у 1-му під’їзді вже підключили до мережі каналізації, у двох інших – найближчим часом.

Представники керуючої компанії «Місто для людей» закликають запоріжців експлуатувати систему дбайливо та не викидати сміття та різний непотріб у каналізацію.