Запорізьким посадовцям розповіли про особливості здійснення державної регуляторної політики

04.12.2020 15:17

Фахівці департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради спільно з представником Державної регуляторної служби України провели навчання для посадових осіб виконавчих органів Запорізької міської ради. У зв’язку з карантинними обмеженнями захід відбувся у форматі відеоконференції.

Під час навчання було розглянуто практичне застосування вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Учасники заходу отримали рекомендації щодо підготовки аналізу регуляторного впливу та М-тестів до проєктів регуляторних актів, планування діяльності, термінів оприлюднення, прийняття, відстеження та вимоги до перегляду регуляторних актів.

Також були обговорені вимоги до низки нормативних актів: Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» та рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради № 293 «Про затвердження Порядку розміщення наборів даних Запорізької міської ради, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в мережі Інтернет», якими передбачено оприлюднення інформації щодо здійснення державної регуляторної політики на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.