Нова амбулаторія у Хортицькому районі обслуговуватиме понад 25 тисяч пацієнтів

07.12.2020 12:20

За кілька років у Запоріжжі капітально відремонтували та реконструювали низку медичних амбулаторій. Зокрема у Дніпровському, Комунарському, Шевченківському районах. Цього року також було створено нову амбулаторію у Хортицькому районі, яка розташована за адресою вул. Дорошенка, 3. Вона обслуговує понад 25 тисяч дітей та дорослих. Про це написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

За рахунок бюджету міста, тобто коштів громади, у Запоріжжі вже кілька років реалізується міська програма розвитку первинної медицини. Один з важливих напрямків – капітальний ремонт та реконструкція медичних амбулаторій. Завдання – створити належні умови як для роботи медиків, так і для запоріжців, які відвідують ці медичні заклади.

У результаті вдалося відновити низку відокремлених медичних амбулаторій у різних районах міста - Шевченківському, Комунарському, Дніпровському. Зокрема по вул. Брюллова, 6, вул. Автозаводській, 8б, вул. Карпенка-Карого, 7, вул. Новокузнецькій, 20а, вулицях Ладозькій та Істоміна.

Однак у Запоріжжі вирішили не обмежитися ремонтом діючих амбулаторій. У Хортицьому районі вдалося створити нову амбулаторію, виконавши будівельні роботи у прибудові будинку по вул. Дорошенка, 3. Вона вже почала приймати пацієнтів, які змогли оцінити переваги нової амбулаторії.

Міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що вона обслуговуватиме 5 тис. дітей та 21,4 тис. дорослих мешканців 15, 16, 17, 18 мікрорайонів Хортицького району. Тут працюватимуть сімейні лікарі та лікар-педіатр, обладнано маніпуляційну та кабінет щеплень. Також у амбулаторії передбачено 7 ліжок денного стаціонару.