На площі Привокзальній капітально оновлюють тротуар

07.12.2020 16:10

У Запоріжжі продовжує діяти комплексна програма з благоустрою районів міста. Так, у Комунарському районі підрядники виконують капітальний ремонт тротуару на площі Привокзальній.

Загалом підрядники мають замінити майже 1,5 тисячі квадратних метрів тротуарного покриття, встановити нові бордюри та гранітні бортові камені, укласти тактильну плитку для допомоги в орієнтуванні пішоходам з вадами зору. Також проєктом передбачене кронування дерев, встановлення нових лавок, урн, люків та облаштування вентиляційної шахти.

Наразі підрядники вже виконали демонтаж старого покриття та бордюру, кронували дерева. На частині тротуару вклали понад 800 квадратних метрів тротуарної плитки, замінили 73 погонних метри гранітних бортових каменів та вклали більше 30 погонних метрів нового гранітного борту. Окрім цього, вже встановлені нові лавки та урни.

Наступного року роботи планується продовжити. Зокрема буде замінено ще біля 650 квадратних метрів тротуарної плитки, облаштовано ділянку тактильної плитки, також буде виконане декоративне оздоблення вентиляційної шахти та замінені чавунні люки.