У Запоріжжі з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу

08.12.2020 15:23

Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім’я – одні з пріоритетних форм сімейного виховання, оскільки, діти зростають у повноцінній родині, де формуються сімейні цінності та присутня модель сім’ї.

Впродовж минулого місяця в Запоріжжі було створено ще один дитячий будинок сімейного типу, в якому на разі виховується 6 дітей, які залишились без батьківського піклування. А також ще 4 дитини знайшли свої родини – були влаштовані до вже функціонуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

В рамках Програми «Діти Запоріжжя» новостворений дитячий будинок сімейного типу отримав 50 тис. грн, а батьки нововлаштованих дітей отримали по 5 тис. грн кожен для забезпечення дітей необхідними речами, предметами побуту та гаджетами, які сьогодні вкрай необхідні для дистанційного навчання.

Окрім цього, функціонуючі дитячі будинки сімейного типу отримали щомісячну допомогу у розмірі від 3 до 5 тис. грн в залежності від кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в родині.

Міська влада продовжує дбати та розвивати сімейні форми виховання, тому на 2021 рік вже заплановано залишити всі 5 видів матеріальної допомоги в рамках Програми:

  • надання щомісячної адресної допомоги на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в дитячих будинках сімейного типу – максимальна виплата 5 тис. грн з урахуванням виховання 10 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування; це часткове відшкодування комунальних послуг;
  • надання одноразової адресної допомоги новоствореному дитячому будинку сімейного типу (від 5 до 10 дітей) – 50 тис. грн;
  • надання одноразової адресної допомоги новоствореній прийомній родині від 2 до 4 дітей – 20 тис. грн;
  • надання одноразової адресної допомоги на кожну дитину-сироту або ж позбавлену батьківського піклування, яка виховується в прийомних сім’ях (раз на рік, з розрахунку 5 тис. грн на 1 дитину);
  • надання одноразової адресної допомоги на кожну нововлаштовану дитину в прийомну родину, або дитячий будинок сімейного типу - 5 тис. грн.