У запорізьких лікарнях продовжують збільшувати кількість кисневих точок

09.12.2020 11:45

У медичних закладах Запоріжжя підготовлено понад тисячу ліжок для лікування хворих коронавірусом. Продовжується обладнання медичних закладів, які перепрофільовані для лікування коронавірусних хворих, додатковими точками доступу до централізованої системи подачі кисню. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

В умовах епідемії у Запоріжжі перепрофілювали для лікування хворих коронавірусом 7 медичних закладів – лікарні №№1, 2, 6, 7, 9, міську дитячу лікарню №5, пологовий будинок №4. За рахунок коштів міського бюджету вони отримали додаткове медичне обладнання. У тому числі цифрові рентгени, апарати штучної вентиляції легень та УЗД, кисневі концентратори, монітори пацієнта.

Зокрема для медичних закладів було придбано близько 50 апаратів ШВЛ. Минулого тижня до лікарень надійшло 50 додаткових кисневих концентраторів. Ще 50 концентраторів очікується найближчим часом. Разом з тим важливим напрямком роботи залишається обладнання у лікарнях додаткових точок доступу до централізованої системи постачання кисню.

Міський голова Володимир Буряк зазначив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що у медичних закладах Запоріжжя понад тисячу ліжок підготовлено для лікування коронавірусних хворих. Зазначимо, кількість таких ліжок протягом року постійно збільшувалася. Також продовжується робота над облаштуванням у медичних закладах додаткових точок доступу до централізованої системи постачання кисню, що життєво важливо для лікування тих, хто хворіє коронавірусом у важкій формі.