У Запоріжжі продовжують ремонтувати житлові будинки

09.12.2020 16:00

Так, комунальне підприємство «Наше місто» виконує ремонтні роботи у багатоквартирних будинках, які знаходяться на його балансі та в управлінні. Зараз проходить заміна старих чавунних каналізаційних випусків на нові пластикові у п'ятиповерхівці за адресою вул. Ладозька, 12 (Дніпровський район).

Проблема з каналізаційними випусками у цій багатоповерхівці дуже давня. Через їх зношеність траплялися регулярні закупорювання труб та підтоплення підвалу.

80% місцевих жителів зразково сплачують послуги комунального підприємства, тому на рахунку будинку накопичилися кошти. Їх і використали для заміни 20 погонних метрів труб - від стояка до каналізаційного випуску.

Як розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров, місцеві жителі постійно скаржилися на характерний запах каналізації, яка перебувала в аварійному стані. Дався взнаки строк експлуатації, адже будинку вже кілька десятків років.

- Від місцевих жителів надходили звернення з приводу появи характерного запаху, засмічення стоків і підтоплення підвалу. Ці роботи були включені в план і зараз ми вже виходимо на фінішну пряму з заміни каналізації. Сьогодні відбулося тимчасове відключення водопостачання мешканцям, проте за один день ми всі роботи закінчимо і повернемо воду, - додав Денис Хмиров.

Стару чавунну трубу замінили новою пластиковою діаметром 110 мм.

Представники керуючої компанії «Наше місто» закликають запоріжців експлуатувати систему дбайливо і не викидати сміття у каналізацію.