У Запоріжжі демонтували незаконно встановлені МАФи

09.12.2020 16:25

Сьогодні, 9 грудня, дві тимчасові споруди, встановлені без жодних дозвільних документів поблизу багатоповерхівок за адресами вул. Рубана, 7а та вул. Василя Сергієнка, 39, що у Хортицькому районі, прибрали працівники інспекції з благоустрою спільно з районною адміністрацією. Задіяли спецтехніку підрядної організації.

Кожен зі вже згаданих торгових об’єктів тривалий час стояв без дозвільних документів, тобто не мав ані паспорту прив’язки, виданого департаментом архітектури та містобудування Запорізької міськради, ані дозволу на торгівлю - від районної адміністрації.

- Під час проведення перевірки були зафіксовані ці два об’єкти, тому виконавчим комітетом Запорізької міської ради ухвалене рішення про їх примусовий демонтаж. На них були наклеєні попередження про обов’язкове виконання рішення виконавчого комітету, проте власники, яких встановити не вдалося, не захотіли самостійно виконати необхідні роботи. Тому сьогодні й проводяться примусові заходи з демонтажу, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко.

Дана робота, ініційована міським головою Володимиром Буряком, в активній фазі триває більше року. Так, інспекцією з благоустрою демонтовано вже більше 200 об’єктів різного роду – це металеві конструкції торгового призначення, малі архітектурні форми, тимчасові споруди, засоби пересувної торгової мережі (автолавки, автопричепи), а також металеві гаражі, паркани, розміщені на територіях комунальної власності без дозвільних документів.

В інспекції з благоустрою підприємцям вкотре нагадують, що торгові об’єкти даного типу - автопричепи, пересувні засоби дрібно-роздрібної торгівельної мережі - вже більше року як виключені з переліку тих об’єктів торгівлі, на які можливо отримати дозвіл у районній адміністрації і які можуть працювати повністю легально.

Таким чином у приватних підприємців було вдосталь часу, щоб замінити застарілі конструкції на більш сучасні, або ж звернутися до департаменту архітектури і містобудування Запорізької міськради для написання заяви і згідно з Комплексною схемою отримати паспорт прив’язки. Далі - здійснювати торгівлю згідно з вимогами чинного законодавства вже на стаціонарній малій архітектурній формі.