У запорізькій школі відремонтували покрівлю та будують систему водовідведення

10.12.2020 11:30

У колегіумі «Мала гуманітарна академія", розташованому у Хортицькому районі, відремонтували покрівлю та продовжують будувати систему водовідведення. Роботи планується завершити навесні наступного року. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Цього року Запоріжжю вдалося добитися виділення державних коштів на реалізацію низки важливих проєктів, зокрема у сфері освіти та охорони здоров’я. Капітальний ремонт школи №53, яка постраждала від пожежі, будівництво сучасних приймально-діагностичних відділень у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, міській лікарні №9 тощо.

На деяких об’єктах роботи ведуться на умовах співфінансування державного та міського бюджетів. На жаль, не у всіх випадках державні кошти надходять вчасно або ж у обіцяних обсягах. При цьому часто підрядники продовжують працювати за рахунок власних обігових коштів.

Серед проєктів, реалізація яких успішно продовжується, ремонтні роботи у колегіумі «Мала гуманітарна академія», який знаходиться у Хортицькому районі Запоріжжя.

Міський голова Володимир Буряк написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що свого часу місту вдалося включити цей об’єкт до державної Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на умовах співфінансування з бюджету Запоріжжя.

Міський голова наголосив, що у навчальному закладі вже виконано ремонт покрівлі. Ведуться роботи з прокладання трубопроводів водопостачання та зливової каналізації. Адже школа була відкрита у 1974 році, при цьому система водовідведення на території навчального закладу під час будівництва не була передбачена проєктом. Через це дощові води накопичувалися та підтоплювали фундамент, що могло призвести до руйнування будівлі. Повністю завершити заплановані роботи підрядник повинен навесні 2021 року.