Концерн «МТМ» утеплює комунікації

10.12.2020 17:30

У Запоріжжі продовжують працювати над скороченням втрат теплоносія для якіснішого опалення в житлових будинках. Так, сьогодні представники концерну «Міські теплові мережі» показали результати своєї роботи в селищі Тепличному на вулиці Центральній. Тут утеплили центральну трубу зовнішньої прокладки.

Таке утеплення необхідно для того, щоб тепло, яке надходить з котельні, зберігалося всередині труби. Вона ж у свою чергу забезпечує тепло в батареях місцевих жителів.

За словами фахівців, за допомогою такого способу до жителі будинків отримують більш якісну послугу, скорочуються тепловтрати, не потрібно платити за «опалення вулиць».

Під поняттям «утеплення» мається на увазі заміна ізоляційного покриття, яке встановлюється за діаметром зовнішньої труби. Як матеріал використовують пінополіуретан, що відомий своїми теплозберігаючими властивостями.

В рамках роботи на вулиці Центральній у селищі Тепличному замінили майже 5 км покриття на суму 800 тисяч гривень - за кошти концерну «МТМ».

- Покриття, яке було до цього, вже стало непридатним. Більшою мірою через вандальні посягання і недбайливе ставлення людей. Тому виникла необхідність повністю замінити ізоляцію центрального трубопроводу. Робота досить трудомістка. Так, спочатку знімається стара скловата - її відвозять на спеціальний майданчик для утилізації. Далі фарбуємо трубу, встановлюємо півциліндри, кріпимо та запінюємо щілини. Завдяки такому утепленню труби, транспортуючи такий же обсяг газу, ми можемо забезпечити жителям будинків вищу температуру в теплоносіях за ті ж гроші, - розповів директор Шевченківської філії концерну «МТМ» Петро Озеров.

Далі планують відновити теплоізоляцію на котельні, що у Військбуді.