У програмі «Черговий по місту» обговорили важливі для міста теми

11.12.2020 11:52

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 10 грудня гостем студії став заступник міського голови Володимир Волобуєв. Він відповідав на питання запоріжців, які вони ставили під час прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією на початку програми запрошений гість розповів про актуальні події, які відбулись цього тижня. Володимир Волобуєв повідомив про ситуацію з захворюваністю на коронавірус в Запоріжжі, зокрема в міських школа та дитсадках. Також заступник міського голови наголосив, що завдяки тому, що місто ще 5 років тому розпочало міську програму оновлення запорізьких лікарень та покращення їх матеріальної бази, ситуація в медзакладах з необхідним обладнанням краща, ніж в низці інших регіонів України.

- За дорученням міського голови Володимира Буряка триває робота з організації додаткових ліжок та підключення їх до подачі кисню. На сьогоднішній день до запорізьких лікарень надійшли близько 50 кисневих концентраторів, також незабаром надійдуть ще 50, - зазначив Володимир Волобуєв.

Окрім розвитку відділень, де лікуються хворі на коронавірус, у Запоріжжі реконструюють й інші лікувальні заклади. Так, вже відкрита амбулаторія в Хортицькому районі, в якій обслуговуються близько 5 тисяч дітей та більше 21 тисячі дорослого населення. Таким чином мешканці району отримали сучасний, комфортний медзаклад неподалік від дому. Нагадаємо, також оновлені амбулаторії вже є у Дніпровському, Комунарському, Шевченківському районах.

Володимир Волобуєв повідомив про реконструкцію тротуару на площі Привокзальній. Покриття там було в незадовільному стані, тому було прийняте рішення виконати його заміну.

- На площі уклали нове покриття, а також тактильну плитку, встановлені нові урни та лавочки. Наступного року планується встановити зупинковий комплекс, провести благоустрій іншої сторони. Також за домовленістю з власниками торгівельних кіосків, які там є, ці МАФи приведуть у відповідність до «Коду міста». Поступово ми перейдемо до наведення ладу на автомобільній стоянці, - розповів Володимир Волобуєв.

Також гість студії відповідав на запитання запоріжців. Зокрема містяни цікавились початком робіт у кінотеатрі «Космос». Володимир Волобуєв розповів, що інвестор розпочав там будівельні роботи. Планується укріплення несучих конструкцій та скління будівлі. Це буде торговельно-розважальний центр. Також розглядається можливість відкрити там невеликий кінотеатр. Крім того, запоріжці запитували про прибирання прибудинкової території керуючими компаніями, благоустрій території біля ПК «Титан», гаряче водопостачання тощо.