У запорізькій школі відновлюють зруйновану огорожу

11.12.2020 13:13

Роботи з будівництва майже 800-метрової огорожі у ЗНВК № 41 були розпочаті ще 7 грудня. За цей час підрядник встиг повністю виконати демонтаж старих аварійних ділянок паркану та утилізувати все сміття. Встановити нову металеву огорожу, яка має зробити перебування дітлахів у школі більш безпечним, обіцяють протягом місяця.

Цьогоріч Запорізькому навчально-виховному комплексу № 41 виповнюється 61 рік. Огорожа була зведена тут фактично одночасно з самою будівлею, тож вже давно потребувала капітального відновлення.

- Місцями її просто не було, місцями вона була в аварійному стані. Ми постійно брали участь у різноманітних конкурсах, намагалися отримати грант – але сума будівництва нового паркану була занадто великою. За підтримки міської влади нам вдалось отримати кошти на реконструкцію цього об’єкту з державної субвенції, спрямованої міським бюджетам на покращення умов комунальних закладів. Ми цьому дуже раді та вже маємо багато планів наперед. Убезпечивши територію закладу, зможемо оновити спортивні майданчики, стадіон та покращити зовнішній вигляд школи в цілому, - розповіла директорка Запорізького навчально-виховного комплексу №41 Тетяна Бобруль.

Вартість виконання робіт - 1, 6 млн гривень. Наразі повністю виконано демонтаж та утилізацію демонтованих частин. Отримані матеріали для створення огорожі, триває їх обробка та вирівнювання ґрунту. Довжина паркану по периметру складе майже 800 метрів, висота – 1 м 80 см.

- Безпека і здоров’я дітей – це найголовніше для нас. Це стосується й застосування усіх необхідних заходів в умовах поширення коронавірусної інфекції, і піклування про комфортне перебування школярів у навчальних закладах. У цієї школи – особливе розташування. З трьох боків вона оточена проїжджою частиною, поряд Критий ринок, чимало офісів, що могло призводити до потрапляння сторонніх осіб на територію школи, паркування тут автівок. Цю ситуацію ми маємо терміново виправити і нам це вдається. Вже у січні, як обіцяє підрядник, огорожа буде встановлена повністю, що дасть змогу максимально убезпечити дітлахів, які тут навчаються, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

У ЗНВК № 41 здобувають освіту 392 дитини у складі 17 класів, 12 з яких - інклюзивні. Навчальний процес наразі тут організований дистанційно, втім до проведення очних занять школа повністю підготовлена.

- Школи міста наразі працюють у трьох режимах – очному, дистанційному та змішаному, усе в залежності від епідстану та побажань батьків. Ситуацію з захворюванням на коронавірус моніторимо постійно, за потреби – закриваємо окремі класи. Втім ситуація по місту нині контрольована. Із 12 тисяч викладачів – хворі на COVID близько 100, із 70 тисяч учнів – 37. Цьому сприяє велика профілактична, інформативна робота зі школярами та їх батьками. Наразі одна половина шкіл міста працює очно, інша - дистанційно або в комбінованому режимі. Також продовжуємо роботу з удосконалення процесу віддаленого навчання, зокрема беремо участь у проєкті «Open School», який надасть нам змогу покращити рівень такої освіти та контролю за нею, - повідомив директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.