В центрі Запоріжжя демонтували незаконну рекламу

11.12.2020 13:30

У Запоріжжі триває демонтаж рекламних конструкцій, власники яких встановили їх без погодження з відповідними підрозділами Запорізької міської ради. З підприємцями проводять роз'яснювальну роботу стосовно того, як мають виглядати рекламні конструкції та вивіски, щоб вони відповідали затвердженому «Коду міста». Зовнішню рекламу, яка не відповідає затвердженій концепції та псує зовнішній вигляд будівель - демонтують.

Сьогодні виконують демонтаж незаконної реклами на фасаді будинку №151 по проспекту Соборному. Як розповіли представники робочої групи, протягом двох місяців власника попереджали про порушення та просили його усунути. Проте відповіді не надійшло. Тепер, щоб забрати рекламні конструкції після демонтажу, власнику необхідно буде сплатити штраф та вартість робіт.

Робоча група складається з працівників департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради, інспекції з благоустрою міськради, КП «Градпроект», а також з профільних спеціалістів департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради. Членами робочої групи проводяться системні перевірки рекламних засобів, що встановлені з порушенням або без відповідних дозвільних документів.

В першу чергу увага сконцентрована на центральній частині міста, історичних ареалах, будівлях - пам'ятках архітектури та містобудування. Проте впродовж року відпрацьовуються також і всі звернення містян щодо незгоди з розміщенням вивісок, рекламних конструкцій різного типу.

- За період з листопада по грудень поточного року за результатами перевірок складено близько 400 актів виявлення рекламних засобів, вивісок, табличок, що розміщені самовільно або з іншими порушеннями, та направлено суб’єктам господарювання відповідні приписи про усунення виявлених порушень, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Після отримання приписів близько 200 суб’єктів господарювання самостійно усунули порушення та демонтували рекламні конструкції, які було розміщено без відповідних дозвільних документів. Стосовно інших порушників були направлені доручення на примусове демонтування.

Наразі примусово демонтовано більше 180 рекламних засобів та конструкцій. Робота в зазначеному напрямку триває, адже в місті затверджено концепцію «Коду міста», згідно з якою приватні підприємці зобов'язані привести свої рекламні засоби до відповідних встановлених стандартів.