Міські багатоповерхівки продовжують оновлюватися

11.12.2020 15:25

Так, керуюча компанія «Місто для людей» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які знаходяться на її балансі та в управлінні. Нині саме триває заміна старого каналізаційного випуску на новий у багатоповерхівці за адресою вул. Залізнична, 23, що в Олександрівському районі.

Цей шестиповерховий будинок керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує з 2017 року – за підсумком міського конкурсу на обрання управителя для тих будинків, чиї мешканці не визначилися з формою управління. Тут діє типовий договір.

Накопичені за надані послуги кошти вдалося спрямувати на проведення ремонтних робіт. Так, запланували полагодити каналізацію, яка знаходилася в поганому стані. Часті забиття труб спричиняли підтоплення підвалу, що завдавало чимало клопоту й дискомфорту місцевим жителям.

- Роботи специфічні, бо, по-перше, випуск займає 15 погонних метрів, по-друге, на його місці знаходиться дерево, яке не хотілося б пошкодити, по-третє, сама каналізація пролягає не в лотку, як зазвичай, а просто у землі. Також необхідно було розкривати саме асфальтове покриття, через це всі роботи проводяться вручну, адже техніку, зокрема екскаватор, задіяти неможливо, - розповіла прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Сьогодні планують розрити котлован, а вже завтра провести заміну старих чавунних труб на нові пластикові у 5-му під’їзді.

Представник керуючої компанії «Місто для людей» закликають запоріжців експлуатувати систему дбайливо та не викидати сміття і різний непотріб у каналізацію. Тоді вона прослужить набагато довше.