В Запоріжжі висадили нові клени та липи

11.12.2020 16:20

Запорізькі комунальники продовжують озеленювати місто. Нові дерева вже з’явились на вулиці Стартовій та в парку імені Клімова. А сьогодні комунальники висаджували клени та липи біля Військового містечка дорогою в аеропорт.

Обабіч дороги в аеропорт висаджують сріблясті клени. З обох боків з’явиться 180 дерев. Ями під насадження підготували раніше. Залишається лише зняти захисну плівку, поставити саджанець та загорнути землею. Це дозволить деревам навесні без проблем увійти у вегетативний період. Зараз вітер дуже сильний, тому стовбури прив’язують до опори.

З’являться дорогою в аеропорт і липи. Комунальники вже отримали саджанці. Крім цих дерев у районі цьогоріч висадять сакури, берези, сосни, граби, акації та тополі. А на ділянці траси до аеропорту з'являться клени – їх обрали за привабливий зовнішній вигляд.

- Цей клен має дуже гарну форму та колір листя. Зверху дерево зелене, а знизу – сріблясте. Обрали саме цей час для висадки, бо зараз ще доволі сприятливі погодні умови. А вже навесні з цими деревами буде гарно та затишно, - розповіла майстерка дільниці КП «Зеленбуд» у Шевченківскому районі Світлана Баєва.

Загалом у Шевченківському районі планують висадити 650 дерев різних порід. Якщо погода дозволить, озеленення збираються завершити вже наступного тижня.