Запорізькі комунальники у вихідні посипають дороги

12.12.2020 13:54

У зв’язку з інформацією про можливе погіршення погодних умов, початок дощу, який у період холодної погоди призведе до появи ожеледиці на дорогах, працівники КП «ЕЛУАШ» були переведені на цілодобове чергування з 17:00 п’ятниці. Зокрема на чергуванні знаходилися 38 одиниць посипальної техніки, 5 навантажувачів. Після початку дощу вся техніка була задіяна для посипки доріг.

За інформацією КП «ЕЛУАШ», о 7:10 ранку у суботу надійшла інформація про початок дощу в одному з районів міста. Зразу ж після цього, о 7:20, вся чергова техніка була задіяна для посипання доріг антиожеледними матеріалами. У першу чергу комунальники обробляли підйоми та спуски, головні магістралі, де рухається велика кількість транспорту, громадський транспорт. Згідно з технологією посипка доріг здійснювалася до 12:00 дня, після цього була призупинена у зв’язку з плюсовою температурою на вулиці та посиленням дощу.

На даний момент техніка та робітники КП «ЕЛУАШ» продовжують розчистку та перевірку дощеприймальників, до яких разом водою у період дощу потрапляють випадкове сміття та листя. Для цього задіяні 7 тракторів зі щітками. Також близько 80 працівників КП «ЕЛУАШ» задіяні для обробки  антиожеледними матеріалами закріплених за підприємством зупинок громадського транспорту, тротуарів.

На даний момент близько 40 одиниць техніки КП «ЕЛУАШ» (навантажувачі, посипальна техніка) залишається на чергуванні. Також продовжують працювати 7 тракторів зі щітками, розчищаючи дощеприймальники. У випадку зниження температури атмосферного повітря техніка буде оперативно задіяна для продовження обробки доріг антиожеледними матеріалами.