Запорізькі діти-сироти продовжують отримувати власне житло

15.12.2020 12:10

Запоріжжя продовжує брати активну участь у реалізації державної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Загалом завдяки державній субвенції, виділеній рік тому, у 2020 р. власне житло змогли придбати 30 молодих людей вказаних категорій.

Останньою з них придбала житло та отримала ключі від власної квартири 23-річна запоріжанка Дар’я. Про це сьогодні написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк. Разом з дітьми вона вже переїхала до власного житла.

Отримавши кошти державної субвенції діти-сироти мали можливість особисто обрати житло для придбання у межах передбачених законодавством нормативів. Зазначимо, протягом року служба (управління) у справах дітей міської ради, управління соціального захисту населення міської ради надавали дітям-сиротам всю можливу організаційну допомогу під час процесу придбання житла, оформлення необхідних документів.

Запоріжці сподіваються, що у 2021 році діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які живають у Запоріжжі, також зможуть взяти участь у державній програмі забезпечення житлом, отримати для цього кошти та придбати власне житло.