У Запоріжжі відремонтували приміщення та відкрили дитяче стоматологічне відділення

16.12.2020 11:30

Місто продовжує приділяти підвищену увагу розвитку медичних закладів. І не лише тих, де лікують хворих коронавірусною інфекцією. Зокрема відремонтовано приміщення у Запорізькій міській стоматологічній поліклініці №1, де відкрили сучасне дитяче відділення. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми розвитку галузі охорони здоров’я. Вона стосується як первинної медицини, так і лікарень, інших медичних закладів. Зокрема цього року розпочала роботу нова медична амбулаторія, збудована у Хортицькому районі за адресою вул. Дорошенка, 3. Також за кілька останніх років у місті реконструювали та капітально відремонтували декілька амбулаторій – зокрема на вулицях Автозаводській, Новокузнецькій, Брюллова. Виконано низку ремонтів у лікарнях, наприклад у міській дитячій лікарні №5.

Цього року у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги розпочав роботу сучасний ангіограф, придбаний за кошти бюджету міста. Загалом за останні роки для міських лікарень придбано медичного обладнання на сотні мільйонів гривень – комп’ютерні томографи, цифровий мамограф, апарати ШВЛ, рентгени, апарати УЗД, монітори пацієнта та інше.

За рахунок міського бюджету, тобто коштів громади міста, цього року було профінансовано низку заходів для боротьби з коронавірусом, лікування коронавірусних хворих. Зокрема придбано близько 50 апаратів ШВЛ, понад 100 кисневих концентраторів, мобільні рентгени. Медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту, антисептиками.

Разом з тим навіть в умовах епідемії у Запоріжжі не забувають про підтримку інших медичних закладів, наприклад комунальних стоматологічних поліклінік. Зокрема нещодавно було завершено ремонт частини приміщень у міській стоматологічній поліклініці №1. У них облаштували сучасне дитяче відділення. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Кабінети оновлено у яскравих кольорах. Встановлено енергозберігаючі вікна, облаштовано вбиральню для дітей з інвалідністю. У поліклініці продовжується ремонт коридору першого поверху та планується виконання поточних ремонтів інших кабінетів. Загалом послугами цієї поліклініки користуються майже 140 тисяч дітей та дорослих, які живають у Вознесенівському та Хортицькому районах Запоріжжя.

Нагадаємо також, що за кілька років за кошти міського бюджету для комунальних стоматологічних поліклінік придбали 29 стоматологічних установок.