У Запоріжжі з’явився ще один сучасний контейнерний майданчик

17.12.2020 13:38

Новий майданчик з окремими контейнерами для роздільного збору сміття облаштували за адресою вул. Новокузнецька, 21. Його встановили фахівці КП «Комунсантрансекологія» за кошти міського бюджету, а підприємство «Вельтум-Запоріжжя» подбало про нові баки.

8 подібних майданчиків вже є в п’яти районах міста. Деякі з них реконструйовані, на тих майданчиках, які були в критичному стані, виконали капітальний ремонт.

- Завдяки міському голові Володимиру Буряку та депутатському корпусу з міського бюджету були виділені кошти на реконструкцію та ремонт контейнерних майданчиків. Такі майданчики зручні тим, що дозволяють швидше забирати сміття, створюють менше шуму під час вивантаження, крім того, тут є два контейнери для роздільного збору сміття. Зі свого боку компанія замінює на таких майданчиках вживані контейнери на нові, навіть якщо поки не планували цього робити, - розповів генеральний директор компанії «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

На майданчику є два окремих контейнери для роздільного збору сміття. Один призначений для збору скла, інший – для пластику. Вони закриті решіткою під ключ аби містяни не забирали звідти вторинну сировину, пошкоджуючи тим самим баки. Сміття з цих контейнерів вивозить окремий сміттєвоз, який потім відправляє вміст на сортувальну лінію. 

Загалом зараз у Запоріжжі продовжується ремонт та реконструкція контейнерних майданчиків. 

- Черговий сучасний контейнерний майданчик з’явився в Комунарському районі. Два тижні тому оновили  майданчик за адресою вул. Гагаріна, 1. Наразі завершуються роботи на майданчику в Шевченківському районі. Таким чином до кінця року в Запоріжжі вже будуть відремонтовані 150 майданчиків, - зазначив директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Наступного року роботи з оновлення контейнерних майданчиків планують продовжити та відремонтувати ще 50.