У старовинному запорізькому будинку встановили сучасну електропроводку

17.12.2020 15:15

Сьогодні будинок №29 по проспекту Соборному на кілька годин знеструмлено - відбувається заміна електричних проводів. У скоординованій роботі з «Запоріжжяобленерго», поліцією та підрядниками фахівці керуючої компанії «Місто для людей» встановлюють 100 погонних метрів нової електропроводки.

Будинку №29 на проспекті Соборному у 2020 р. виповнилося 110 років. Це колишній дохідний будинок П. Когана, у якому за часів Олександрівська розташовувався «Великий московський готель». Електропроводка хоч і значно молодша за сам будинок, але за десятиліття зносилася, технічно застаріла і потребувала заміни.

Як розповіла прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник, сьогоднішнім роботам передували два тижні організаційних заходів та координації дій різних структур. В тому числі з поліцією, бо до електромереж будинку під’єднано навколишні світлофори і заради ремонту їх довелося вимкнути, і дорожнім рухом на пожвавленому перехресті на Транспортній площі керували регулювальники.

- У цьому будинку спостерігалася знижена напруга в мережі. Наші фахівці дослідили проблему разом зі спеціалістами «Запоріжжяобленерго». Зі свого боку вони виконали певні роботи з заміни своєї ділянки кабелю. Але для того, щоб повністю вирішити проблему, необхідно було замінити також внутрішньобудинкові мережі, адже стара проводка була вже зношена і застара. Частина матеріалів використовується наша, частину закупили мешканці аби якнайшвидше розпочати роботи. В іншому випадку довелось би чекати січня, - відзначила Валерія Ситник.

Зараз електропостачання відключене на час проведення робіт. По їх завершенню фахівці компанії «Місто для людей» дадуть телефонограму аби увімкнути електропостачання. Вже сьогодні до кінця робочого дня мешканці користуватимуться електроприладами без жодних побоювань щодо аварійних ситуацій.

Старший електрик в компанії "Місто для людей" Наталія Мосіяш зауважила, що електромережі будинку № 29 по пр. Соборному мали велике навантаження. Разом зі старою електропроводкою це призводило до зниження напруги, а отже була небезпека для функціонування електроприладів у будинку і загалом ризик виникнення аварійних ситуацій. Тепер, врахувавши потреби споживачів, на будинку встановили новий самоутримний ізольований провід (СІП) – якісний і потужний.

Керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує будинок № 29 на базі типового договору. До переліку послуг входить прибирання прибудинкової території, освітлення місць загального користування, аварійне обслуговування, технічний огляд інженерних, електричних мереж та конструктивних елементів, а також їхній поточний ремонт.