В одному з запорізьких гуртожитків триває заміна застарілих вікон

17.12.2020 15:25

Комунальне підприємство «Наше місто» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках і гуртожитках, які утримує на балансі. В одному з них, за адресою вул. Жуковського, 68, із залученням підрядників почали встановлення нових енергозберігаючих вікон у місцях загального користування – під’їзних приміщеннях.

Цей гуртожиток КП «Наше місто» обслуговує з 2016 року. Дерев’яні вікна у двох під’їздах були старі і зовсім не тримали тепло. У результаті на сходових клітинах «гуляли» протяги.

Тож їх вирішили замінити на пластикові, які вирізняються більш високою міцністю та енергоефективністю, що вкрай важливо у зимовий період. Нові вікна трикамерні з додатковою функцією провітрювання.

- Вікна за час їх експлуатації вийшли з ладу, рами почали гнити й стали зовсім крихкими. Засклити їх було вже неможливо, тож деякі зсередини були просто закриті фанерою, що не дозволяло природному світлу потрапляти в місця загального користування, тобто сходові клітини, - розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров.

Заміну шести віконних блоків у двох під’їздах вдалося почати завдяки накопиченим за надані послуги коштам. Роботи підрядники налаштовані завершити найближчим часом.

Зупинятися на досягнутому фахівці КП «Наше місто» не збираються. Наступного року запланували встановити нові двері до підвалу, а також антивандальну решітку. Таким чином вдасться унеможливити потрапляння сюди сторонніх осіб, адже саме у будівлі гуртожитку знаходиться вузол обліку теплової енергії, а також теплообмінник, який забезпечує подачу гарячої води жителям восьми сусідніх багатоповерхівок.

Загалом КП «Наше місто» обслуговує 116 житлових будинків, з яких 53 гуртожитки, у семи районах міста.