У Вознесенівському районі продовжують кронувати аварійні дерева

18.12.2020 13:20

Сьогодні зранку роботи зі спецтехнікою розгорнулись у дворі будинку № 60 на вул. Немировича-Данченка – тут кронують чотири тополі, ще одне дерево видалене як аварійне.

Як розповіла заступниця голови ОСББ «Світоч 60» Наталія Строкіна, їх будинок має всього один під’їзд на 43 квартири. Власних коштів ОСББ не вистачало, щоб упорядкувати старі тополі, яким вже понад 40 років. Вони витяглися заввишки 9-поверхового будинку, і своїми переважно сухими кронами загрожували і комунікаціям, і безпеці перехожих. Тож мешканці будинку звернулися за допомогою до міської влади. Щойно екологи оглянули дерева і винесли свій вердикт - Вознесенівська райадміністрація внесла ці роботи до свого плану.

- Кожного ранку ми проводимо аналіз звернень мешканців району до райадміністрації, контакт-центру «15-80», на Фейсбук-сторінку міського голови. З початком зими, коли припинився рух соків у деревах, взялися за видалення і кронування аварійно небезпечних дерев. Мешканці цього будинку по вулиці Немировича-Данченка, 60 створили ОСББ і за власні кошти впорядковують свою територію. Бачимо, як тут охайно і чисто. Райадміністрація зі свого боку теж допомагає. За дорученням міського голови ми зустрілися з мешканцями, запланували виконання робіт. Сьогодні чотири дерева будуть кроновані. Після цього фахівці з КП «Запоріжміськсвітло» замінять лампи на електроопорах, - відзначив голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.

Обрізані гілки за договором подрібнюють на тріску і вивозять до Шевченківського філіалу концерну «Міські теплові мережі», де вони перетворюються на паливо для котелень.

Упродовж осені і дотепер у Вознесенівському районі збирають і вивозять опале листя, сухе віття, розчищають стихійні звалища сміття, кронують і видаляють аварійні дерева. З початку року таким чином упорядкували вже 300 дерев у районі.