У програмі «Черговий по місту» обговорили життєдіяльність міста в період карантину

18.12.2020 13:50

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 17 грудня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією на початку програми гість поінформував глядачів, чим жило місто цього тижня.

- Головна тема вже довгий час - це поширення коронавірусної хвороби. Ми бачимо щодня нові випадки захворювання і намагаємося робити все для того, щоб збитки для людей, для їх здоров'я були мінімальними. Триматися в тонусі нам допомогло те, що на розвиток медицини в місті було спрямовано чимало коштів за останні роки - закуплено обладнання, проведені ремонти. В умовах коронавірусу на це виділено ще понад 125 млн грн. Також ми постійно закуповуємо додаткове обладнання для лікарень - апарати ШВЛ, кисневі концентратори, монітори пацієнтів, пересувні рентгени тощо, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Так, за словами гостя, половина лікарень міста повністю забезпечена як централізованним киснем, так і концентраторами. Робота триватиме й наступного року.

- На сьогодні ми перестраховуємося, тому разом з міським головою затверджуємо довгострокову програму з забезпечення лікарень киснем, з закуплівлі дороговартісних ліків, апаратури. На сьогодні ще 4-5 лікарень не профінансовано в повному обсязі Національною службою здоров’я. Це означає, що ці лікарні ще досі не отримали кошти на аванс та зарплатню медичним працівникам. Тому для підстрахування ми закладаємо на наступний рік все що можна. Але, звичайно, хотілось би працювати в тандемі з державою, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови розповів про ситуацію з захворюваністю у дитсадках та школах. Так, поки що епідеміологічний стан задовільний – пікової захворюваності немає. Тому дитячі садки у період січневого локдауну будуть працювати. А школи після новорічних канікул матимуть змогу повернутися до дистанційного навчання. За словами Анатолія Пустоварова, педагогічні колективи постійно працюють над підвищенням якості дистанційної взаємодії з учнями.

Також заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми благоустрою, коммунального господарства та обслуговування пацієнтів у медустановах на карантині.