В Олександрівському районі встановили контейнери для великогабаритних відходів

22.12.2020 12:43

20 великих баків для ремонтного сміття з’явились на вулицях Олександрівського району. Ці контейнери передбачені для відходів, що залишаються після ремонту квартир та будинків. Будівельне сміття туди викидати не можна. Його власники мають вивозити власним коштом.

Один з таких баків встановили в дворі по проспекту Соборному, 148 б. Мешканці вже почали використовувати його за призначенням.

- У нашому районі встановлені 20 контейнерів. Визначені місця, де найбільше накопичується великогабаритного сміття, і саме там розташовуються спеціальні баки. Це допоможе утримувати двори району в належному санітарному стані та уникнути появи стихійних звалищ біля контейнерних майданчиків, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Вивозити сміття з таких контейнерів буде компанія «Вельтум-Запоріжжя». Вартість утилізації відходів вже закладена в діючий тариф з вивозу сміття.

Як розповів Валерій Мостовий, в подальшому планується придбати ще декілька таких баків, щоб встановити їх на вулицях, які межують з приватним сектором. Адже саме ці локації є «проблемними» щодо накопичення великогабаритного сміття.

Загалом в усіх районах Запоріжжя буде 240 спеціальних контейнерів для збору ремонтного та великогабаритного сміття.