У Запоріжжі продовжують ремонтувати житловий фонд

22.12.2020 15:25

Так, керуюча компанія «Місто для людей» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які знаходяться на її балансі та в управлінні. Нині саме триває заміна каналізаційних випусків у 5-му і 6-му під’їздах багатоповерхівки за адресою вул. Героїв 93-ї бригади, 3, що в Хортицькому районі.

Якщо каналізаційний випуск в 5-му під’їзді потребував заміни через зношеність і тривалий строк експлуатації, то в 6-му – недбале користування мешканцями каналізаційною системою.

- Цей випуск був відносно новий, він міг би прослужити ще десяток років. Але його доводилось регулярно прочищати від дуже сильних засмічень. Одного разу наші фахівці навіть дістали з труби кофтину. Під час чергової прочистки випуск прийшов у несправність, відбулось навіть залиття підвалу, тож вирішили його замінити, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Розкопки над одним випуском виконали вручну, над другим - за допомогою спецтехніки. Роботи почали в неділю і повністю впоратися налаштовані найближчим часом.

Представники керуючої компанії «Місто для людей» закликають запоріжців експлуатувати систему дбайливо. Також нагадують, що не слід викидати сміття і різний непотріб у каналізацію, або ж виливати жири та олію. Тоді вона прослужить набагато довше.

Зазначимо, цей дев’ятиповерховий будинок керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує з 2017 року – за підсумком міського конкурсу на обрання управителя для тих будинків, чиї мешканці не визначилися з формою управління. Тут діє типовий договір. Почати ремонт випусків вдалося за рахунок накопичених коштів за послугу з обслуговування будинку.

Також за цією адресою виконали герметизацію швів, закріпили та замінили компенсатор, а також - за заявками мешканців – провели заміну ділянок вертикальних трубопроводів холодного і гарячого водопостачання.