В одній з міських багатоповерхівок триває ремонт покрівлі

24.12.2020 14:52

Так, керуюча компанія «Місто для людей» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які знаходяться на її балансі та в управлінні. Нині саме триває ремонт покрівлі у багатоповерхівці за адресою вул. Автозаводська, 60, що у Південному мікрорайоні міста.

Цю багатоповерхівку керуюча компанія «Місто для людей» обслуговує з 2017 року – за підсумком міського конкурсу на обрання управителя для тих будинків, чиї мешканці не визначилися з формою управління. Вже близько року тут діє індивідуальний договір, що дозволяє місцевим жителям активніше брати участь у плануванні робіт і виставляти певну пріоритетність послуг.

Коли три роки тому будинок перейшов в управління до керуючої компанії, покрівля перебувала у вкрай незадовільному стані. Виконати капітальний ремонт на той час не було можливості, тож вирішили її поступово відновлювати в рамках поточних ремонтів силами керуючої компанії. Поетапно за попередній період вдалося відремонтувати близько 500 кв. м покрівлі. Зараз триває відновлення ще 100 кв. м.

- Покрівельні роботи виконуються за певного температурного режиму. Зараз він, можна сказати, граничний, але працювати можна. Трохи ускладнює процес те, що газ складніше підключити і з ним працювати, і сам руберойд не такий піддатливий. Але в принципі технічно це можливо. Ми вже на фінальному етапі відновлення покрівлі у цьому будинку, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

За рахунок того, що цей будинок великий, а платіжна дисципліна і відповідальність більшості мешканців на високому рівні, керуюча компанія має змогу своєчасно виконувати поточні ремонти. Тож під час наступного ремонту покрівля на будинку буде відновлена повністю.

Зазначимо, раніше за цією адресою відремонтували більше 100 погонних метрів міжпанельних швів. Такі роботи проводяться за заявками мешканців та з огляду на накопичення коштів, які спрямовуються на здійснення ремонтних робіт у будинку.