Депутати міської молодіжної ради обрали нового голову

24.12.2020 16:24

Сьогодні, 24 грудня, відбулась 42 звітно-виборча сесія міської молодіжної ради третього скликання. На початку засідання почесними грамотами були відзначені найактивніші представники ради, а також волонтери, що допомогли реалізувати благодійну ініціативу молодіжної ради, фестиваль добрих справ «Сітіфест». Після цього депутати взялись за вирішення важливих кадрових питань – обрання нового голови, його заступника та секретаря молодіжної міської ради.

Протягом 2016-2020 років міською молодіжною радою успішно керував Сергій Ільченко. Наразі зусилля для розвитку міста він вже докладатиме у статусі депутата міської ради. Сьогодні на засіданні екс-голова підбив підсумки своєї роботи, зазначивши, що сподівається на успішне продовження усіх ініціатив.

- У лютому 2016-го року ми обрали нові механізми і пріоритети роботи молодіжної ради. Ми створили своє положення, розробили і відпрацювали такі форми роботи як виконком, робочі групи, комісії. Нам вдалось залучити чимало коштів для реалізації наших проєктів і щороку це фінансування тільки збільшувалось. За роки роботи близько 10 млн гривень було спрямовано на проведення та просування молодіжних заходів. Також були залучені усі можливі для нас грантові активи та спонсорські кошти. Дякую кожному, хто долучився до нашої місії, і успіхів тим, хто буде її, я впевнений, ще успішніше продовжувати, - зазначив екс-голова Запорізької міської молодіжної ради, депутат Запорізької міської ради Сергій Ільченко.

За результатами голосування місце очільника ради посів Анатолій Шашков, його заступником був обраний Денис Демидов. За пропозицією новообраного голови на посаду секретаря міської молодіжної ради депутати підтримали кандидатуру Анастасії Долгополової.

Новообраний керівник міської молодіжної ради Анатолій Шашков подякував депутатам за підтримку та окреслив основні цілі та завдання під час роботи на своїй новій посаді.

- Наша головна мета – залишити запорізьку молодь у місті. Зробити все можливе для того, аби вона не виїжджала до інших міст чи країн у пошуках кращого життя. Створити гідні умови для них тут - у плані дозвілля, вирішення житлових питань, пошуку роботи тощо. Щодо роботи самої ради, то планую робити все для того, щоб зробити її більш сучасною, ефективною та популярною, також спрямуємо ще більше зусиль на залучення грантів, - наголосив Анатолій Шашков.

Дата наступної сесії міської молодіжної ради, вже четвертого скликання, попередньо призначена на 18 лютого.