У 2021 році продовжиться розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя»

28.12.2020 14:05

Наступного року триватиме оновлення запорізького летовища. Кошти бюджету міста будуть спрямовані на продовження будівельних робіт на інфраструктурних об’єктах аеропорту для приведення їх до міжнародних вимог у сфері авіації.

Відтак для забезпечення належної та безперебійної роботи аеропорту передбачено майже 140 мільйонів гривень. Значна частина коштів піде на будівництво огородження по периметру охоронної зони летовища - 45 млн гривень, а також на реконструкцію та технічне переоснащення радіотехнічних засобів навігації та посадки – 48 млн гривень.

Передбачене й фінансування для реконструкції системи світлосигнального обладнання, завершення деяких будівельних робіт в аеродромному комплексі, а також реконструкції резервного вводу аеропорту від підстанції ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Нагадаємо, реалізація програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розпочалася за ініціативи міського голови Володимира Буряка у 2016 році. За цей час була капітально відремонтована злітно-посадкова смуга та фактично з нуля збудований новий термінал, який цьогоріч вже почав приймати внутрішні та міжнародні рейси.