У запорізьких школах встановлять сучасні відеокамери

28.12.2020 14:22

Програма «Безпечне місто» в Запоріжжі була започаткована ще в 2016 році. В межах її реалізації на вулицях міста, а віднедавна й у міських школах, встановлюють сучасні системи відеоспостереження.

У 2021 році на продовження реалізації програми «Безпечне місто» спрямують 4,9 млн гривень. Ці кошти дозволять забезпечити системою відеоспостереження 7 шкіл. Гроші підуть на встановлення 163 камер та комутаційних шаф з усіма будівельними та інженерними роботами, прокладанням кабелю.

Загалом за час реалізації програми було створено комплексну інфраструктурну мережу відеоспостереження з понад 200-ма камерами на 46 локаціях, а також збудовано ситуаційний центр із відеостіною, де інформація з відеокамер транслюється в режимі реального часу.

У подальших планах - створення ще 74 зон відеоспостереження, а також встановлення камер у всіх школах міста. Запроваджена в Запоріжжі система відеоспостереження сприятиме збереженню майна громади, убезпечить його від дій вандалів та має значно знизити рівень злочинності в місті.