На розвиток ЖКГ у Запоріжжі в 2021 році виділять понад 700 млн грн

28.12.2020 15:25

У ході третього пленарного засідання 2-ї позачергової сесії міської ради депутати внесли зміни до діючої «Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Запоріжжя на 2018-2022 роки». Згідно з документом орієнтовний обсяг фінансування у прийдешньому році складе 773,6 млн грн.

Найбільше коштів – 125 млн грн - передбачено на поліпшення експлуатаційних показників житлового фонду. Це фінансування вибіркових капітальних ремонтів будівель, покрівлі, а також заміни інженерних мереж водо-, теплопостачання та проведення капітального ремонту у гуртожитках.

Зокрема планується спрямувати 39 млн грн на співфінансування ремонтів у багатоквартирних будинках. Ще 46,9 млн грн будуть виділені на будівництво нових об'єктів, реконструкцію, розширення, добудову та реставрацію 17 об'єктів житлового господарства міста Запоріжжя.

Також 10,3 млн грн передбачені на капітальний ремонт транзитних трубопроводів теплопостачання.

На відновлення працездатності ліфтів заплановано близько 51 млн грн. Передбачили й видатки на поповнення обігових коштів для забезпечення функціонування двох комунальних підприємств міста - КП «Водоканал» і КП «Міські теплові мережі» - в обсязі 368 млн грн. Зокрема на оновлення їх матеріально-технічної бази, автопарку та спецтехніки. Причиною виділення цих коштів значною мірою також є необхідність забезпечити безперебійну роботу підприємств в умовах боргів споживачів та існування різниці у тарифах, яку потрібно компенсувати.