Новий пасажирський термінал та сучасний громадський транспорт – Запоріжжя продовжує розвиватися

28.12.2020 13:10

Початок роботи нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Оновлення комунального громадського транспорту та відкриття нових маршрутів. Реконструкція Правобережного пляжу, скверу Піонерів. Розвиток міських бібліотек та вирішення проблеми черг до дитячих садків. Підтримка медицини в період коронакризи. Міський голова Володимир Буряк відзвітував перед запоріжцями у прямому ефірі телеканалу «Z» про результати роботи.

Сьогодні пройшло третє пленарне засідання другої позачергової сесії Запорізької міської ради. Трансляція сесії відбувалась у прямому ефірі телеканалу «Z». На початку засідання міський голова відзвітував перед запоріжцями про результати роботи. Таку форму звіту було обрано в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції, адже депутати є представниками громади, яких обрали запоріжці.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що у жовтні цього року запрацював новий пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», збудований за кошти громади. Також у рамках програми розвитку аеропорту відремонтовано злітно-посадкову смугу, руліжну доріжку, перон, оновлюється радіотехнічне та світлосигнальне обладнання. Розвиток запорізького аеропорту буде продовжено.

- Зрозуміло, що зараз продовжується пандемія. Однак колись вона закінчиться. Підкреслю, що жодна авіакомпанія не відмовилася від планів співробітництва з Запоріжжям. У результаті після запуску всіх запланованих напрямків ми отримаємо близько 30 рейсів на добу у нашому аеропорту, - сказав Володимир Буряк.

Продовжується у Запоріжжі і розвиток комунального громадського транспорту. Зокрема за кілька років відкрито 10 автобусних маршрутів з великими автобусами та 2 тролейбусних маршрути, на яких працюють тролейбуси з автономним ходом.

- Придбання тролейбусів з автономним ходом дозволило відкрити два нових маршрути. Один з’єднав острів Хортицю з центром міста, інший Хортицький район з Бородінським мікрорайоном. Наступного року продовжимо оновлювати тролейбусний парк. Сподіваємося, що у 2021 році Запоріжжя також зможе закупити електробуси у рамках державної програми, - заявив Володимир Буряк.

Також у 2021 році продовжиться реалізація програми «Запорізький трамвай». За кілька років зібрано 14 запорізьких трамваїв, придбано 13 європейських вагонів.

- Вже укладено угоду і наступного року ми придбаємо ще 12 європейських трамваїв. Також плануємо зібрати ще 3 запорізьких трамваї. На даний момент оновлено практично 70% трамвайних вагонів. За підсумками наступного року зможемо фактично повністю завершити оновлення рухомого складу трамваїв, - зазначив Володимир Буряк.

Цього року у комунальному громадському транспорті також почала працювати система безконтактної оплати проїзду. Це перший етап впровадження в Запоріжжі електронного квитка, а в подальшому – картки запоріжця.