У Запоріжжі реконструюють дитячі садки та допомагають дітям

28.12.2020 14:45

За останні кілька років у Запоріжжі вдалося реалізувати низку програм у сфері освіти, культури, фізкультури та спорту. Зокрема вони стосувалися реконструкції дитячих садків, бібліотек, підтримки ДЮСШ. Про деякі результати цієї роботи міський голова Володимир Буряк розповів сьогодні під час щорічного звіту про результати роботи.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що у Запоріжжі практично вирішене питання з чергами до дошкільних навчальних закладів. У тому числі й завдяки відкриттю після реконструкції закритих у попередні роки 5 дитячих садків №№100 та 217 у Шевченківському районі, №144 у Комунарському районі, №186 у Вознесенівському районі, №169 у Заводському районі. Продовжуються ремонтні роботи у дитячому садку №220 у Дніпровському районі.

- Важливою подією для Запоріжжя цього року став початок ремонту школи №53 в Шевченківському районі, яка була зруйнована пожежею. Місту вдалося добитися включення цього об’єкту до державної надзвичайної кредитної програми. Й хоча фінансування з цього об’єкту держава зрізала, роботи там будуть продовжені. Якщо треба, то за кошти міського бюджету, але школу відкрити потрібно, - сказав Володимир Буряк.

Володимир Буряк подякував підряднику, який виконав значний обсяг робіт у школі за рахунок власних обігових коштів.

Міський голова також зазначив, що багато уваги приділялося підтримці дітей. Зокрема у рамках програми «Діти Запоріжжя».

Успішно працює центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка». У ньому терміном до року можуть знаходитися повнолітні діти-сироти від 18 років, яким і нема куди йти. А також двері центру відкриті для мам з дітьми, які опинилися в складних життєвих умовах. Це єдиний заклад подібного типу в Україні, який фінансується з міського бюджету. Успішно функціонує комплекс дитячих будинків сімейного типу, створений у Хортицькому районі на проспекті Інженера Преображенського.

- У планах на 2021 рік створити поряд з цим комплексом приміщення для тимчасового перебування дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вони зможуть там перебувати поки не буде визначена їх подальша доля, - заявив Володимир Буряк.

Також у 2020 році до власного будинку, який було збудовано у Шевченківському районі, переселився ще один дитячий будинок сімейного типу.