Міське управління соцзахисту презентувало нову програму для роботи з клієнтами у режимі онлайн

29.12.2020 13:25

Таке програмне забезпечення допоможе спеціалістам працювати з документами клієнтів за допомогою будь-якого гаджету – як у приміщенні управління, так і під час виїзду додому до маломобільних людей.

Наразі програма працює у тестовому режимі і дає змогу надавати послуги в першу чергу отримувачам матеріальної допомоги. Також є можливість оформити санаторно-курортне лікування та отримання технічних засобів реабілітації. Вже з наступного року перелік послуг планують розширити, що дасть змогу районним управлінням соцзахисту приймати значно більше клієнтів та скоротити час оформлення документів.

- Лише по Олександрівському району матеріальну допомогу у цьому році отримали 462 особи на загальну суму 653 тисячі гривень. Загалом по місту такою послугою скористалися понад 7 тисяч осіб. Ця програма допоможе прискорити час отримання такої допомоги, до того ж нею зручно користатися під час візитів до маломобільних людей. У кожному управлінні для цього будуть відведені певні спеціалісти, які матимуть доступ, свій логін, пароль, і оброблятимуть просто з гаджету усю інформацію, - розповіла заступниця начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району Лілія Примушко.

Процес автоматизації роботи міського та районних управлінь соціального захисту населення був розпочатий ще три роки тому, що неабияк допомогло під час дистанційної роботи в умовах карантину. Наразі усі заявки спеціалісти приймають за телефоном, за допомогою скайп-зв’язку, через Viber тощо. Після отримання інформації людина у визначений час має прийти до управління, ідентифікувати свою особу та поставити підпис. Завдяки такому режиму роботи кожне управління за день може прийняти до 500 відвідувачів, а після введення у роботу нової програми кількість опрацьованих заявок зросте ще більше.

- Вчора був прийнятий бюджету 2020-го року, і, не дивлячись на те, що він дефіцитний, нам вдалось зберегти усі соціальні програми. Наступне завдання, яке поставив перед нами міський голова – зробити отримання соціальних послуг для людей ближчим та більш зручним, аби не було цієї паперової тяганини, аби ніхто не бігав кабінетами і не простоював у чергах. Ми вже довгий час працюємо над переходом у автоматизований режим, і ця нова програма - черговий, важливий крок до цього, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.