У Дніпровському районі міняють водостічну систему п’ятиповерхівки

29.12.2020 16:00

Сьогодні в будинку № 5 по вулиці Щасливій робітники керуючої компанії «Місто для людей» розпочали заміну водостічної системи. Протягом двох днів тут будуть встановлені 118 погонних метрів нових труб і ринв.

Старий водостік слугував будинку понад 15 років. Під впливом часу та води стики труб роз’їла іржа, через дірки водостоку вологою просякли стіни будинку, відтак мешканці почали скаржитися на плісняву у квартирах.

Як розповів майстер з покрівельних та висотних робіт керуючої компанії «Місто для людей» Вадим Кисельов, після демонтажу старої водостічної системи на будинку № 5 по вулиці Щасливій монтують нові зливні труби, ринви та воронки з оцинкованого заліза - всього 118 погонних метрів. Крім того, стоїть завдання встановити кронштейни для труб там, де їх поцупили шукачі металу. Нова водостічна система під час опадів буде надійно відводити воду з покрівлі і захищати фундамент будинку від руйнування.

У цій п’ятиповерхівці 66 квартир. Більшість мешканців сплачують за послугу утримання будинку вчасно, що й дає змогу керуючій компанії дбати про будинок. Тут діє типовий договір. У вартість послуг входить прибирання прибудинкової території та сходових клітин, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем: гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, тепло- та електропостачання, зливової каналізації, електрообладнання тощо. Поточний ремонт здійснюється з накопичувальної статті тарифу.

- Деякі мешканці будинку № 5 по вул. Щасливій мають суттєві заборгованості за послугу утримання будівлі. У декого борги складають більше 7 і навіть 9 тисяч гривень. Ми розуміємо, що у людей бувають різні життєві обставини, тому нагадуємо, що завжди можна укласти договір про реструктуризацію боргу. І таким чином не погіршувати умов проживання для більшості сусідів, які вчасно оплачують послугу, - відзначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.